Workshops

De workshops vinden plaats in de periode
1 september t/m 31 mei van ieder jaar.
In de maand augustus van ieder jaar wordt het workshopprogramma voor het nieuwe seizoen gepubliceerd.

De workshops

Inschrijving op een bepaalde workshop kunt u doen door in te loggen bij Mijn SCK.
Een overzicht van de workshops kunt u vinden door op de volgende link te klikken :    Workshopprogramma

Bent u nog geen lid maar wilt u aan een workshop deelnemen dan moet u zich eerst als lid aanmelden via de volgende link:
Lid worden


Basiskennis computergebruik - Windows 10 basisworkshop - Windows 10 vervolgworkshop - Powerpoint - Excel - Pixlr - Paint.net - Workshop Ipad beginners - Workshop Ipad gevorderden - Basiskennis fotografie - Fotobewerking op de computer - Skype - Thunderbird - Tips & Trucs - Werken in de cloud - Ccleaner - Spotify - Etiketten maken - Avast free antivirus - Verwerking foto's en/of video's in een filmpje - Fotoalbum maken
Inloop

Wanneer de computer traag is of raar doet; als het internet het niet doet en voorts e-mails niet meer kunnen worden verzonden c.q. kunnen worden ontvangen, adviseren wij u tijdens deze inloopmiddag bij ons langs te komen. Ook voor het overzetten van oude LP's, cassettebandjes, dia's en/of videobanden op cd, dvd of usbstick kunnen de leden deze middag bij ons terecht. Wij proberen dan samen met u deze computerproblemen tot een oplossing te brengen.

hard- en softwareproblemen
De inloopmiddag vindt tijdens het workshopseizoen plaats op elke dinsdagmiddag. Gedurende het seizoen is er iedere laatste dinsdagmiddag van de maand een medewerker van het bedrijf PC Maasland aanwezig die u kan adviseren over een nieuw aan te schaffen PC, laptop of tablet of een deskundig advies kan geven over een noodzakelijk uit te voeren reparatie van uw computer.
Tijdens de vakantieperiode is er 1 inloopmiddag per maand. De data hiervoor worden eind mei van ieder jaar bekend gemaakt. Dus mocht u er met de computer niet meer uit komen, kom dan even langs en maak bij voorkeur een afspraak via sckonline@outlook.com

Bijeenkomsten

Naast de traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst en de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering worden er ook enkele zogenaamde themabijeenkomsten gehouden. In deze themabijeenkomsten

sck thema's

zullen verschillende actuele onderwerpen met een korte presentatie worden belicht. Na de presentatie van een themabijeenkomst wordt er gelegenheid gegeven om met elkaar en het bestuur hierover van gedachten te wisselen. Opbouwende kritiek over de activiteiten van SCK en ideeën zijn hierbij van harte welkom. Onder het genot van een drankje willen wij op deze manier de leden de gelegenheid bieden om ook de sociale contacten te verstevigen.

Lief en Leed

In het kader van de activiteit “Lief en Leed” worden leden bezocht door de vrijwilligsters Kitty Versteegh en Maartje de Vries. Door aan deze activiteit meer aandacht te geven probeert de vereniging lief en leed zo goed mogelijk met elkaar te delen waardoor de sociale betrokkenheid kan worden verbeterd.