Workshopprogramma seizoen 2019 – 2020  
     
  Algemeen:
De workshops kunnen variëren in aantal dagdelen. Langere workshops zijn bedoeld om kennis te maken met een specifiek computerprogramma of besturingssysteem. De korte workshops behandelen één specifiek thema of onderdeel van een programma of besturingssysteem.
De leden kunnen hiervoor vanaf 2 augustus 2019 inschrijven door in te loggen via de website www.sckmaassluis.nl
 
       
  Het nieuwe workshopseizoen start op maandag 2 september 2019 en wordt afgesloten op vrijdag 29 mei 2020.  
       
  De SCK stelt voor de workshops een beperkt aantal laptops ter beschikking met het besturingssysteem Windows 10, maar er wordt de voorkeur aan gegeven dat u uw eigen laptop meeneemt naar de lessen. U wordt verzocht om, voordat u de les bezoekt, uw laptop van de laatste updates te voorzien en de benodigde software te hebben geïnstalleerd.  
     
  Op de volgende dagen zullen er geen lessen worden gegeven:  
       
  Donderdag 5 december 2019 - Sinterklaas  
  Maandag 23 dec. 2019 - Vrijdag 3 jan. 2020 - Kerst-Nieuwjaarsvakantie  
  Vrijdag 10 april 2020 - Goede Vrijdag  
  Maandag 13 april 2020 - 2e Paasdag  
  Woensdag 15 april 2020 - Algemene Ledenvergadering  
  Maandag 27 april 2020 - Koningsdag  
  Dinsdag 5 mei 2020 - Bevrijdingsdag  
  Donderdag 21 mei 2020 - Hemelvaartsdag  
       
  Om aan de workshops deel te nemen is het voor uzelf, voor de andere deelnemers en voor de docent van belang dat u bekend bent met de basisvaardigheden op het gebied van computergebruik en Windows 10. Het is niet de bedoeling dat tijdens de workshops tekst en uitleg wordt gegeven over het openen en opslaan van bestanden, het maken van mappen, kopiëren en plakken, etc.

Bent u niet bekend met deze vaardigheden of heeft u nooit met een computer gewerkt, dan adviseren wij u om eerst de workshops ”Kennismaken met de computer” en “Klik & Tik” te volgen, alvorens u zich aanmeldt voor één van de andere workshops. Deze workshops worden georganiseerd in samenwerking met de Bibliotheek Maassluis en vinden plaats in de bibliotheek. Beide workshops zijn ook uitermate geschikt om uw kennis weer even op te frissen voordat u deelneemt aan andere workshops.